Geplaatst op
Voor veel gezinnen is het niet genoeg om slechts één auto te hebben. In steeds meer gezinnen werken beide ouders, die moeten allebei bij hun werk komen. Vaak valt de keuze dan op een tweede auto. Het is natuurlijk een grote stap om een tweede auto aan te schaffen, toch is het een keuze die vaak wordt gemaakt. De aanschafprijs is niet de enige kostenpost, ook zaken als onderhoud en verzekering zijn kosten die besproken moeten worden. In dit artikel lees je over het laatste, de verzekering.
Hoe kun je dat het beste aanpakken? Een tweede auto verzekeren? Er zijn een aantal mogelijkheden. Zo is er een WA verzekering, dat is voor veel mensen de beste optie als ze een tweede auto hebben die meer dan tien jaar oud is. Omdat deze auto’s vaak minder duur zijn dan de nieuwe modellen is een goedkopere verzekering passend. Bij een WA verzekering wordt alleen de schade gedekt die jij veroorzaakt hebt. Als je tweede auto een nieuwere auto is kun je beter voor een all-risk verzekering. Omdat de schade kosten bij een nieuwere auto veel hoger zijn is het beter om een hogere verzekering te kiezen. Hierbij heb je het voordeel dat niet alleen de schade aan andermans eigendom, maar ook aan je eigen. Daarnaast heb je ook vaak minder eigen risico.
Als je eenmaal het soort verzekering hebt bepaald kun je gaan kijken naar hoe je de verzekering wil afsluiten. Het is in de laatste jaren steeds makkelijker geworden om een auto online te verzekeren, je kan dan gewoon naar de website van een verzekeringsmaatschappij gaan en kijken naar hun aanbod. Als je eenmaal een verzekering hebt gevonden die bij je past kun je bij andere maatschappijen kijken. Je komt dan al snel bij de goedkoopste verzekering met de beste dekking voor jou. Door simpelweg een uurtje op internet te kijken kun je veel geld besparen. Ook zijn er websites die zelfs deze stap skippen en je gelijk de goedkoopste verzekering aanbieden die zei kunnen vinden.
Autoverzekering zonder check.
Een verzekeraar wil natuurlijk het liefst premie verdienen, maar geen uitkeringen hoeven doen. Daarom doen verzekeraars grondige checks die bekijken of de persoon geschikt is. Iemand met een minder dan optimale verzekering geschiedenis zullen ze dan misschien niet verzekeren. Voor deze mensen zou een autoverzekering zonder check ideaal zijn. In zo’n verzekering wordt helemaal niet gekeken naar wie ze verzekeren, helaas mag dit niet. Dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is om een auto te verzekeren voor mensen met een minder goede verzekerings geschiedenis. Er zijn namelijk tal van verzekeraars die iedereen willen verzekeren. Ze doen dan wel een check, maar die is niet bepalend of je wel of niet verzekerd wordt. Een verzekering als deze is wel duurder omdat het risico voor het bedrijf groter is.