Geplaatst op
Een directiechauffeur biedt veel voordelen ten opzichte van zelf rijden. Zo kun je gewoon aan het werk terwijl je in je eigen auto naar de plaats van bestemming wordt vervoerd. Toch is het goed om met een aantal dingen rekening te houden om het maximale uit je tijd en je chauffeur te halen.
Bepaal van tevoren grotendeels hoe je dag eruitziet
Voor een directiechauffeur is het handig om van tevoren al een inschatting van je dag te weten. Zo kan de organisatie helpen bepalen of het mogelijk is binnen de tijdslimiet van 8 uur van de bestuurder alle kilometers te maken. Verder kan dit ook helpen bij het inschatten van de te maken kilometers per dag: de Europese Unie legt namelijk beperkingen wat betreft het aantal kilometers. Als de directiechauffeur dit van tevoren weet, dan kan hier rekening mee gehouden worden.
Wettelijke verplichtingen en maximale kilometers en uren
Directiechauffeurs zijn wettelijk verplicht een logboek bij te houden en hun voertuigen kunnen elektronisch worden gecontroleerd. Door een goede inschatting te maken, ben je nog in staat om indien nodig je route aan te passen of suggesties te krijgen over hoe je toch het meeste uit je rit kunt halen.
Wees altijd op tijd
Probeer zo punctueel mogelijk te zijn bij het gebruik van directiechauffeurs. Als je te laat bent of je afspraak loopt flink uit, dan blijft de tijd gewoon lopen. Het is daarom raadzaam om enige flexibiliteit in je planning te bouwen, waardoor je onvoorziene tijdsproblemen oplost. Je zorgt er hiermee voor dat je te allen tijde gewoon thuisgebracht wordt. Directiechauffeurs zijn over het algemeen deskundig, professioneel en stipt. Boek met een gerust hart en je kunt ervanuit gaan dat je in comfort wordt vervoerd.
Waar moet mijn directiechauffeur aan voldoen?
Aangezien je waarschijnlijk veel tijd met je chauffeur doorbrengt, moet je ook iemand vinden die de persoonlijkheid heeft die in lijn ligt met die van jou en iemand met wie je dus kunt ontspannen. Meestal kun je door middel van een soort intake bepalen welke chauffeur het beste bij jou past. Een aantal vragen die je op dat moment kunt stellen:
- Krijg je regelmatig verkeersboetes?
- Welke uren ben je beschikbaar om rijtaken uit te voeren?
- Hoe vertrouwd ben je met het rijden in deze stad of regio?
- Ben je ook in het weekend beschikbaar voor rijopdrachten?
- Hoe blijf je punctueel en op schema met je rijopdrachten?
Je moet ook bepalen hoe vaak je chauffeursdiensten nodig hebt en hoe je een verzekering, kosten en planning kunt regelen. Meestal wordt dit laatste punt geregeld met de organisatie die directiechauffeurs detacheert.